De geschiedenis van Oscars

De historie van Oscars, is zowel een rijke als turbulente. In 1883 werd de Maatschappij Zeebad Scheveningen opgericht. Aanvankelijk brachten, door paardjes getrokken, koetsjes de badgasten in de zee zodat ze zich daar decent te water konden begeven.

Van luxe bad…

De koetsjes, die dienst deden als kleedcabines werden later vervangen door ruime luxe cabines. Er waren badknechten aan het werk die de cabines schoon hielden, stoelen en parasols sjouwden naar het strand en er alles aan deden om de gasten het naar het zin te maken. Het werd dan ook terecht het ‘luxe bad’ genoemd. Het ‘Luxe Bad’ heeft bijna negentig jaar een bloeiend bestaand geleid. Dit met uitzondering van de oorlogsjaren 1942-1945 toen werd Scheveningen door de Duitse bezetter tot ‘sperrgebiet’ gemaakt met als doel om de Atlantik Wal te bouwen.

…tot Oscars

Vanaf de jaren zestig raakt het ‘Luxe Bad’ in de rode cijfers, om het toch te behouden, wordt er een stichting opgericht die uiteindelijk leidt tot ‘Zeebad Scheveningen’. Het blijft moeizaam totdat de gemeente toestemming verleend, voor het bouwen van een semi-permanent restaurant. In 1975 opent de bar/bistro Miramar, deze blijft tot 1983 succesvol maar dan volgen er weer jaren van slechte tijden totdat in 1993 het huidige Oscars haar deuren opent! Eerst nog alleen voor leden maar gaandeweg een locatie voor iedereen, zowel zakelijk als privĂ©.

Kennis maken met het Oscars van nu? We maken graag een afspraak

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial